Kako poteka foto izlet?

Zbrali se bomo teden dni pred izletom na predprodukcijskem sestanku v slaščičarni Rustika v Ljubljanskem City-parku, kjer vas bomo točno seznanili s pravilno izbiro vaše fotograf. opreme, svetovali glede bivanja in prehranjevanja, vam pokazali fotografije izbranih lokacij in odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

Izlet, ki bo potekal vodeno po programu, pa bomo zaključili približno teden dni po izletu s postprodukcijo, kjer vam bomo pomagali osvojiti vso potrebno tehniko profesionalne obdelave nekaterih izbranih fotografij.

Program izleta - TOSKANA / 3 dni

19.- 22.10. 2017

Za mnoge fotografe je Toskana ena izmed najbolj fotogeničnih pokrajin na svetu. Na tem fotografskem potepu se bomo osredotočili na zajem opusa najatraktivnejših Toskanskih značilnosti, od dih jemajočih »preprog« polj, privlačnostjo starih domačij, preko slikovitih nasadov oljk, dreves in cipres, pa vse do lepih arhitekturnih mojstrovin. Toskana, sestava navdiha in domišljije ki zna vedno znova presenetiti čisto vsakega fotografa.

CENA: 280 EUR

 

Država: Italija

Denarna enota: evro

Potrebni dokumenti: osebna izkaznica, zaželena evropska kartica zdravstvenega zavarovanja.

Nujno potrebno: pribor za osebno higieno, zdravila (kdor jih jemlje), udobna in topla oblačila, pohodna obutev, dežnik, škornji, copati.

 

Fotografska delavnica:

Namen fotografske delavnice na terenu je pridobiti in/ali nadgraditi znanje »landscape« fotografije pod budnim očesom in svetovanjem mentorjev. Ker se ne gremo klasičnega turizma pač pa fotografsko doživljanje nepozabnih fotografskih trenutkov in lokacij, se bomo posvetili izključno najbolj atraktivnim motivom.

 

Srečanje teden dni pred odhodom: Na kratkem »pred produkcijskem« sestanku se bomo zbrali teden dni pred odhodom v slaščičarni Rustika v Ljubljanskem Koloseju, kjer vas bomo seznanili s pravilno izbiro fotografske opreme, vam svetovali glede bivanja in prehranjevanja, pokazali fotografije izbranih lokacij ter odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

 

 

GALERIJA - TOSKANA

OPIS POTI:

Dan 1

Odhod iz Ljubljane ob 22h izpred Koloseja. Na poti bo nekaj krajših postankih za osvežitev. Okoli sedme ure zjutraj prihod na prvo fotografsko lokacijo, kjer začnemo spoznavati osnovne fotografske tehnike pri "landscape" fotografiji.

Dan 2

Ob prvih jutranjih žarkih fotografiranje znamenitega motiva pri Pienzi. Po fotografiranju odhod proti kmečkemu turizmu v Ascianu, ureditev formalnosti in nastanitev, sledi krajši počitek. V popoldanskih urah odhod in fotografiranje na lokaciji v San Quirco d`Orcia, nato nadaljevanje do kapele Madonna Di Vitaleta. V kolikor nam bo vreme služilo, možnost fotografiranja nočnega motiva z uporabo naprednih doosvetlitvenih tehnik.

Dan 3

Še pred sončnim vzhodom odhod proti San Giovani d`Asso in fotografiranje večih motivov. Nato vrnitev v Asciano in ogled/komentiranje fotografij, ter predstavitev post produkcijskih tehnik (HDR, združevanje posnetkov, maskiranje, uporaba plug-inov), za doseganje optimalnih rezultatov. V popoldanskih urah odhod proti Val d`Orcia, kjer bomo skušali ujeti zadnje sončne žarke in z njimi povezano čarobno svetlobo z dolgimi sencami tamkajšnjih dreves.

Dan 4

Na vsezgodaj krenemo proti Crete Senesi in fotografiranje na atraktivnih lokacijah. Nadaljevanje poti do znamenitega drevesa v Volterri in popoldansko fotografiranje. Odhod proti domu mimo Firenc, kjer se bomo sprehodili po mestu. Ustavili se bomo na ploščadi nadmestom in posneli veličasten prizor večerne panorame Firenc. Odhod proti domu, prihod v zgodnjih jutranjih urah.

 

CENA za 1 osebo znaša 280 EUR (min. št. prijav: 5), v katero je vključeno:

• prevoz z 8-sedežnim kombijem ali mini busom iz Ljubljane in nazaj, cestnine in parkirnine

• 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 2/3*

• strokovno fotografsko vodenje, delavnica in svetovanje na terenu, post produkcija ob vrnitvi

• stroški organizacije in izvedbe programa

 

MOŽNA DOPLAČILA

• enoposteljna soba: 40 eur

• Coris zavarovanje: 6,80 EUR za 3 dni

• zavarovanje rizika odpovedi: 5% pri Zavarovalnici Maribor

 

Obdarujte vaše prijatelje, znance, sorodnike:

NAROČILO BONOV

Studio Kreator d.o.o. / Organizacija izletov: 4EVERLIFENET TOURS, Derčeva 35, 1000 LJUBLJANA